Espíritu de moderación y abundancia

Espíritu de moderación y abundancia

(Geest van gematigdheid en overvloed)
  • La Paz, 2001
  • Geglazuurde keramiek, steen, zand, epoxy
  • Afmetingen: 43 cm
  • Inscripties: onbekend
  • rode bollen

'De geest van gematigdheid en overvloed' legt een verband tussen het verlangen en de tevredenheid. Daar waar hebzucht heerst zal er nooit voldoende zijn. In de ene hand heeft de geest een klein wit bolletje en een 'hoorn des overvloeds' waaruit vele witte bolletjes ontspruiten. In de andere hand heeft de geest een grotere witte bol. De geest wikt.

Aan de achterkant van het beeld verspert een kei de ingang tot iets. We weten niet of er iets achter de kei te vinden is. De kei verwijderen zou overeenkomen met het beeld te beschadigen. Zullen we ons kunnen neerleggen bij het niet weten wat er zich achter de kei bevindt? Het is moeilijk ons in te denken dat de geest der gematigdheid de afwezigheid van dat waarvoor hij staat zal belonen.

Het onderstuk van dit beeld bestaat uit een hoekige kei, het bovenstuk uit keramiek.

In 2005 volgde een creatieve reparatie die een bronzen uurwerkje met een geitenleren armbandje toevoegde aan de linkerarm van het beeld. Na 2010 was een nieuwe reparatie nodig, maar het uurwerk werd hierin niet meer betrokken.

JB 29-03-2013

Espíritu de moderación y abundancia: Voetstuk

(Geest van gematigdheid en overvloed: Voetstuk)
  • La Paz, 2005
  • Staal, hout
  • Afmetingen: 143 cm

Voor de expositie 'Revelándose' maakte ik een voetstuk voor de 'Geest van gematigdheid en overvloed', op basis van een gedeukte buis en een onderdeel van het wiel van een voertuig die ik in de rivier tegenover onze woning in Amor de Dios had aangetroffen.

JB 29-03-2013

Info

Expo

Exposities

Expositie 'La Paz 2001-2008 (deel 1)'

Espíritu de moderación y abundancia

Informatie 'Vier hoekige dozen'

Informatie 'Keramiek'

Informatie Exposities

Informatie 'La Paz 2001-2008'

Informatie 'Espíritu de moderación y abundancia'

Informatie symbolen