Keramiek

  • La Paz, 2001-2008
  • Keramiek en andere materialen
  • Afmetingen: variabel

Nadat ik 'A fraction of history' gemaakt had besliste ik te stoppen met schilderen en gebruik te maken van de plaatselijke materialen die me omringden. Dat waren in de eerste plaats massale hoeveelheden klei die ik met een emmertje achter het huis kon gaan halen indien gewenst, en de stukken metaal en andere materialen die bij laag water te vinden waren tussen de stenen in de rivier.

Bij de keramiek die ik maakte in deze tijd ging het me dikwijls om het bedenken van constructietechnieken of om experimenten met glazuren op basis van gevonden materialen. De meeste werken kwamen tot stand in mijn testoventje thuis. Maar ik zocht soms ook de hulp van buitenaf om grotere zaken gebakken te krijgen. Gedurende een paar maanden schreef ik me in op de keramiek- en daarna de sculptuurafdeling van de academie Hernando Siles in La Paz. Alzo kwamen 'Espíritu de moderación y abundancia', het keramieken origineel van 'Procreatie 2' en het polyester model van 'Snoteter' tot stand. Het blijft echter bij een kleine minderheid van keramische werken die niet de binnenkant van het oventje thuis gezien hebben.

Verschillende keramische werken zijn verloren gegaan in 2010. Ik denk bv. aan een schaal die op zijn zijkant kan gezet worden en alzo een sculptuur vormt, een borrel'glaasje' dat steeds terug zijn evenwicht vindt, een tas op een voetstuk, of een hand met een soort stigmata. Ik heb geen foto van deze zaken. Wat er nog was van keramiek overbleef (toch nog het grootste gedeelte), zelfs 'onbenullige' zaken, heb ik een plaats willen geven in dit deel van de tentoonstelling.

JB 28-03-2013

Info

Expo

Exposities

Expositie 'La Paz 2001-2008 (deel 1)'

Keramiek

Informatie 'Espíritu de moderación y abundancia'

Informatie 'Montevideo'

Informatie Exposities

Informatie 'La Paz 2001-2008'

Informatie 'Keramiek'

Informatie symbolen