Dominancia Convivencia

tekening 1

Dominancia Convivencia

(Overheersing Samenleving)
  • Bolivia, 2006-2007
  • Geglazuurde Keramiek, bewerkte steen, cement, papier en olieverf op betonplaat, digitaal Kader: hout en brons
  • Afmetingen (inclusief kader): 142 x 88 x 10 cm
  • rode bollen

Centraal in Dominancia zijn twee figuren waarvan de ene de andere poogt te domineren terwijl ze beiden zelf gedomineerd worden. Daarnaast zijn er nog andere taferelen zichtbaar die wijzen op dominantie, sommige gemaakt met keramische figuurtjes gemaakt door mijn kinderen. Dominancia is voor een deel een 'opruimwerk', een betekenisvolle improvisatie op basis van een paar lades met keramiekexperimenten en overblijfsels.

Aan de andere kant van dit dubbelzijdig werk lijken er enkele niet in conflict tredende bolletjes te zweven. In de linker beneden hoek bevindt zich een kadertje met een vierkante ruimte die oplicht in het donker.

De kader is op een permanente wijze verbonden aan het werk. Op drie plaatsen aan de zijkant van de kader bevinden zich bronzen steunen die passen in bronzen haken (hier afgebeeld) die in een muur kunnen bevestigd worden.

De achtergrond van Dominancia werd digitaal bewerkt. De egaal zwarte achtergrond werd vervangen door een achtergrond met planten en een vliegtuig. Convivencia werd eerder 'toevallig' 180 graden gedraaid in horizontale richting. De originele versie is te zien in het kleine kadertje onder de grotere digitale versie.

“Screaming at the baby” is een van de digitale varianten en afgeleiden ontstaan tijdens het wordingsproces van Dominancia Convivencia.

JB 02-11-2009

Screaming at the baby

(Schreeuwen naar de baby)

Info

Expo

Exposities

Expositie 'La Paz 2001-2008 (deel 2)'

Dominancia Convivencia

Informatie 'Tekenblok'

Informatie 'Fading artist identity'

Informatie Exposities

Informatie 'La Paz 2001-2008'

Informatie 'Dominancia Convivencia'

Informatie symbolen