Pixelwerk

  • Bolivia, 2001-2009
  • een groep werken uitgedrukt in pixels

Rond 2007 begon ik meer en meer interesse te tonen voor wat ik 'pixelkunst' noem, wat redelijk goed overeenkomt met 'computerkunst' of 'digitale kunst'. Ik beschouw digitale fotografie ook als pixelkunst. Alhoewel het uiteindelijk resultaat van deze werken uitgedrukt kan worden in pixels en afgedrukt kan worden op papier, duiken er tijdens het wordingsproces regelmatig ook andere elementen naast een computer op, zoals staal en een lasapparaat tijdens 'Kunsttak' of het begeleide groeiproces van planten in 'Gevlochten boom'.

Ik werd aangetrokken tot pixelkunst omdat het me, eens men een computer heeft, een minder aarde uitputtende manier van kunstproductie leek te zijn dan meer materiële kunstvormen zoals sculpturen, alhoewel ik sommige materiële kunst beschouw als 'opruimwerken' en andere als 'restwerken', die een zekere harmonie met vertonen met de noden van de aarde.

De pixelwerken in deze groep zijn geordend afhankelijk van het belang van fotografie in de werken. 'Zwart wit compositie' is een puur computerwerk zonder inbreng van pixels van buitenaf, terwijl 'Antenne en flatgebouw' fotografie te noemen is. De geleidelijke overgang tussen computerkunst en fotografie in deze groep werken toont dat het moeilijk is een grens te trekken die digitale fotografie van andere pixelkunst onderscheidt.

JB 23-02-2011

Info

Expo

Exposities

Expositie 'La Paz 2001-2008 (deel 2)'

Pixelwerk

Informatie '2½ documentaires'

Informatie 'Tunnel vision'

Informatie Exposities

Informatie 'La Paz 2001-2008'

Informatie 'Pixelwerk'

Informatie symbolen

Informatie symbolen