Yhdistyneet Ihmiset

Yhdistyneet Ihmiset

(Verenigde mensen)
  • Tegucigalpa, 1995
  • Lavasteen, ijzerdraad, staal, plastiek, rubber
  • Afmetingen: 30 cm (geschat)
  • Inscripties: onbekend

Een krijger met een gebroken wapen aan zijn voeten en een vlag met een gat erin. Hierover schreef ik in een verleden: “If people were united we wouldn't need any flags. The way to achieve this is through non violent action.” de vlag met het gat wordt hier voorgesteld als een symbool voor de vereniging en de overbodigheid van vlaggen.

De oorspronkelijke titel van dit werk is in het Fins omdat ik het aan een Finse buurvrouw gaf op het moment dat ik het gemaakt had, en luidt waarschijnlijk “Yhtynyt ihmiset”. De buurvrouw is naderhand nog komen vragen of de verf, waar veel standolie in verwerkt was, wel zou drogen. Jammer genoeg kan ik haar niet meer terug vinden op dit moment. Meer informatie over dit werk staat in een rood boekje, waar er ook tientallen kleine werkjes in gemaakt werden en dat ik hopelijk ooit eens terug vind.

Dit werk hoort bij een klein schilderijtje met de titel “United people's flag”, of "United people's flag and course".

JB 27-03-2013

Ik ben toevallig deze week een Finse tegengekomen die me twee mogelijkheden gaf voor de titel: 'Yhdistyneet Kansat' en 'Yhdistyneet Ihmiset'. Deze laatste titel herinner ik me nu als gegeven door de persoon aan wie ik het beeldje gaf en aan wie ik vroeg om een vertaling van 'United people'.

JB 14-04-2013

Info

Expo

Exposities

Expositie 'Tegucigalpa 1994-1998' (deel 1)

Yhdistyneet Ihmiset

Informatie 'The critic'

Informatie 'De leugen'

Informatie Exposities

Informatie 'Tegucigalpa 1994-1998'

Informatie 'Yhdistyneet Ihmiset'

Informatie symbolen