At ease - Not for sale

At ease - Not for sale

(Rust - Niet te koop)
  • Tegucigalpa, 1998
  • olieverf op canvas, houten kader
  • Afmetingen (zonder kader): 31 x 28.5 cm
  • Inscriptie voorkant: Not for sale
  • Inscriptie achterkant: J. Bollen, Tegucigalpa 1998, At ease, 1998, Not for sale, Aug. 1998, oil, W1996-36

“At ease” kwam tot stand zoals de titel zegt, op een serene wijze, niet verlangend naar een betekenis die het abstracte zou doorbreken, niet hopend op een 'boodschap' of een groter geheel. Enkel het plezier van het improviserend schilderen. Een moment van rust. Een pauze voor de profeet in mij.

Het werk hing in de gang in het huis dat we huurden in Tegucigalpa. Het had reeds een zelf ontworpen kader meegekregen. Dan, in een opwelling die een uiting was van mijn tot op het heden voortdurend intern conflict om mijn werk te commercialiseren, nam ik een tube verf en schreef daarmee deze woorden op het doek, alsook de witte lijn die begint van nul en stijgt alsof kunst een investering zou zijn.

Ik had alcohol gedronken op het moment van mijn impulsieve handeling, dat is waar. Misschien had ik het anders niet gedaan. Maar de drug was hoogstens een facilitator van mijn gedrag, niet de oorzaak mijns inziens. Wou ik misschien aan dit levensversierend kleinood toch een 'boodschap' meegeven? Kon ik niet leven met loutere esthetiek of hield ik er juist te veel van? Beschadigde ik het werk? Zal het ooit verkocht worden, dit nieuwe werk? Vragen blijven.

JB 13-12-2013

Info

Expo

Exposities

Expositie 'Tegucigalpa 1994-1998' (deel 2)

At ease - Not for sale

Informatie 'Rokershoest'

Informatie 'Peace & Pain & Anger'

Informatie Exposities

Informatie 'Tegucigalpa 1994-1998'

Informatie 'At ease - Not for sale'

Informatie symbolen