Potje met info

Potje met info

  • Mallasa, 2012
  • Geglazuurde keramiek
  • Afmetingen: 4.5 cm
  • Inscripties:30 juni 2012 La Paz Bolivia Johan Bollen 23 maart 1964 MAASEIK BELGIË,"POTJE MET INFO",2010
  • rode bollen

De informatie die meestal aan de onderkant of de achterkant van een werk aangebracht wordt, werd hier aan de zijkant aangebracht. Men zou kunnen zeggen dat hierdoor de decoraties van de zijkant verschoven naar de binnenkant en dat hierdoor de functionaliteit van het potje (lichtjes) aangetast werd.

Het potje kreeg een lichte overdosis aan informatie mee. Het spanningsveld tussen het werk en de informatie die op het werk gezet wordt door de auteur(s) is hier thema van het werk zelf geworden. Soms lijkt die informatie moeiteloos een plaats op het werk te vinden en er mee te vervloeien (zoals de rode bolletjes dikwijls), soms lijkt ze eerder op een beschadiging. We raken hier aan een discussie over de anonimiteit in de kunst. Soms leidt die anonimiteit tot een gebrek aan 'bescherming' van het werk, soms lijkt ze het werk te eren...

Een vijftal gelijkaardige potjes werden gemaakt, maar dit is het enige van de vijf waarvan de gebruikelijke orde wat overhoop gehaald werd, en waar die inscripties een thema worden.

JB 07-06-2013

Info

Expo

Exposities

Expositie 'Mallasa 2010-2012''

Diverse werken

Potje met info

Informatie 'Restwerk van "Tombe voor Nico"'

Informatie 'Herhaaltexturen'

Informatie Exposities

Informatie 'Mallasa 2010-2012'

Informatie 'Diverse werken'

Informatie 'Potje met info'

Informatie symbolen

Download